Do Itálie jsme se těšili úplně nejvíc a víte proč? Kvůli jídlu! Italskou kuchyni oba milujeme, a tak jsme se nemohli pizzy, těstovin, tiramisu a gelata dočkat. Jak už jsem psala v předchozím roadtripovém článku na Slovinsku jsme poslední den fastovali, abychom jednak ulevili našim tělům a taky měli prázdná bříškách a měli dost místa na italské jídlo. Po našem ubytování v Airbnb v Benátkách jsme se našeho hostitele zeptali na doporučení nějaké restaurace a nemohli jsme udělat líp. Doporučil nám Da Pino a nevím, jestli to bylo tím, že jsme celý den opravdu nic nejedli, ale pochutnali jsme si úplně neskutečně a druhý den jsme sem vyrazili znovu. Nachází se v předměstí Benátek, a proto i ceny byly dost lidské, takže pokud budete v Benátkách určitě zajděte.
a druhý den padly těstoviny... všechno bylo naprosto exkluzivní a úplně se mi sbíhají sliny, jak vám to teď píšu :D
Druhý den jsme volili lehčí oběd, protože už jsme měli za sebou skvělou (nepíšu to jen tak, fakt jsme měli neskutečný štěstí a narazili na samý skvlěý podniky) snídani v pekárně Farini Venice. Dali jsme si naší momentálně největší slabinu - corissanty a nevím, jestli jsme měli lepší. V Benátkách jsme byli už brzy ráno, a tak jsme stihli podnik krásně v době otvíračky a během chvíle se utvořila fronta až ven.
Nebyla by to Itálie bez gelata. Číšník v Da Pino nám doporučil gelaterii Il gelato di Doria a já vám ji zase můžu doporučit dál. Benátky mě znovu přesvědčili o tom, že se opravdu vyplatí ptát místních na tipy, poradí vám nejlíp.
Hned bych jela do Benátek znovu, když vám to píšu.
V dalším článku vám ukážu mix fotek z tohohle krásného města. Na to jídlo jsme měli takové štěstí, že jsem mu samostatný článek vyhradit prostě musela.
Krásné pondělí!
Žádné komentáře
Okomentovat