My equation of happiness is blog of a Czech girl documenting her life.

BARCELONA food tips

Akorát sedím na letišti v Brně, je půl 3 ráno a já čekám na další let. Před pár hodinami jsme totiž přistáli ve Vídni, kam jsme přiletěli ze slunečné Barcelony, a řeknu vám, to počasí je opravdu šok. Naštěstí je mojí další destinace zase sluníčková a já už se těším až načerpám pořádnou dávku vitamínu sea, i když celý dnešní den budu asi dospávat. Rozohdla jsem se využít volnou chvíli a napsat první článek z Barcy a nemůžu začít ničím jiným než článekm, který by se nám před odjezdem hodil ze všeho nejvíc. A to tipy na OPRAVDU SKVĚLÝ JÍDLO. I když si jídelníček normálně dost hlídáme, během cestování stravu moc neřešíme a snažíme se ochutnat co nejvíc místních dobrot, a tak námi navštěvovanou zemi poznat zase trochu jinak. Do španělské metropole jsme se na tohle opravdu moc tešili, protože i když se španělsky po 4 letech už jen sotva představíme, tortillu de patatas a další vyhlášené španělské pokrmy si pamatujeme z obrázků v učebnici až moc dobře.

Nic jsem nenechala náhodě, a tak jsem si před cestou projela blogy, instagram a hledala "gastro tipy" (nevyhledáváme vysokou gastronomii, ani načančané turistické restaurace, ale opravdu dobré kvalitní místní jídlo), kde jen to jde. První den jsme po příletu vyrazili hladoví do města, natěšení až vyzkoušíme to boží jídlo, které všichni tak moc chválí. A byl to jeden velký fail. Po dvou neúspěšných a poměrně drahých návštěvách nám došlo, že tohle asi nebude ta cesta, kterou hledáme a rozohdli jsme se, že dáme radši šanci náhodě a vlastní intuici než internetu a bylo to to nejlepší, co jsme mohli udělat. 

A co vám tedy za sebe můžu doporučit?



První, co musím zmínit je naše absolutní srdcovka, na kterou jsme narazili úplnou náhodou hned první den. Hladoví jsme vyrazili z hotelu, a i když to vůbec nebylo v plánu, synchroně jsme se zestavili před maličkou restaurací kousek od La Rambla, jen abychom se koukli, co nabízí a jak se pohybují ceny. Náš musthave pro tento výlet byla tortilla de patatas, a když jsme ji na menu zahlédli, koukli jsme na sebe a měli jsme jasno. Na první dobrou jsme si dali právě tortillu de patatas + patatas bravas a další dny jsme vyzkoušeli ještě albondigas (masové kuličky), croquetas de jamon, paellu, huevos rotos a ještě několikrát tortillu de patatas, protože ta nás dostala asi nejvíc. Jak už jste asi pochopili, tento podnik jsme navštěvovali opakovaně, vlastně každý den, a to proto, že splňoval všechno, co od restaurace na cestách chceme. Podávají jen místní jídlo, vaří skvěle a obsluha byla úžasná. Líbilo se nám tam tak moc, že jsme poslední 3 dny pokaždé zkusili i nějaký dezert, a to normálně neděláme. Ochutnali jsme tak navíc Creme Catalana, el Flan a Torta de Chocolate, což jsou další vyhlášené španělské dobroty. Pokud plánujtete cestu do Barcy, určitě si tento podnik hoďte na váš bucket list, nebudete litovat. Upřímně jestli se do Barcelony vrátíme, bude to možná právě kvůli Guell Tapas.
Síť místních kaváren/pekáren, která má otevřeno každý den od 6:00-22:00, a i když ji najdete skoro na každém rohu, turistů v ní potkáte minimum. Personál neumí anglicky, a tak jsme aspoň trochu museli oprášit naší španělštinu a dopadlo to tak, že já jsem se musela domlouvat spíš rukama a taky to šlo. My jsme sem chodili hlavně na croissanty, mini coroissanty, koblížky atd. a všechno, co jsme ochutanli, nemělo chybu. Kafe za nás bylo taky super a alternativní volba mléka tu byla samozřejmostí. Co nesmím zapomenout zmínit, jsou ceny, které byly za tak skvělé jídlo a servis až překvapivě nízké. 


Poslední, co musím zmínit je zmrzlinárna "Dino" - opět se jedná o řetězec, takže se určitě nestane, že byste ji během svého pobytu minuli a je to další podnik, který za to rozhodně stojí, protože jejich zmrzlina je excelentní. Mají široký výběr příchutí a na své si přijdou i vegani. Naše nejoblíbenější byla kokosová!
chutnala nám tak moc, že jsem ji ani jednou nestihla vyfotit :(

co jsme ještě zkusili: 


Psalo se, že mají nejlepší churros. Jestli tohle byly ty nejlepší, tak nechci vědět, jak musí chutnat ty horší. Po této návštěvě jsme churros už radši nezkoušeli, buď jsme měli smůlu a zrovna jsme schytali špatnou várku, nebo nám prostě jen nesedly. Na co si sem ale musíte dojít, je horká čokoláda, která je naprosto dokonalá a hned bych si ji dala znovu.
Poslední podnik, který zmíním je Little Bacoa, na internetu na něj najdete strašně moc chvály, ale jestli vám můžu poradit, tak do něj určitě neberte milovníka burgerů, tak jako jsem to udělala já :D.
Za tu cenu to rozhodně není taková hitparáda, jak se na internetu píše, na druhou stranu, pokud máte rádi hipsterská místa, tak se vám tu možná líbit bude. Co jsem ocenila já, je fakt, že nabízí i low-carb verzi burgeru (místo housky dostanete hromadu salátu) a lokální grass-fed&grass-finished maso. 

Tímto článkem se s vámi pro dnešek loučím, za první tři zmíněné podniky bych dala ruku do ohoně, tak při své návštěvě aspoň jeden z nich taky zkuste.

Mějte krásny zbytek pondělí - L



Žádné komentáře

Okomentovat

Professional Blog Designs by pipdig